Tyngd

Den här veckan har varit tuff. 

För en vecka sedan så hittade jag vår älskade Helix påkörd och avliden. Finaste katten någonsin. Det tog mig riktigt hårt. Hårdare än jag nog kunnat tro. Jag har dåligt samvete dagligen för att jag inte fick med honom in förra lördagskvällen utan lät honom spatsera (som alltid) tills han var redo att komma in för natten. Bara att denna kvällen kom han inte när vi ropade.  

 
Barnen, speciellt Scott går och frågar dagligen när “hans vän” kommer hem. Det gör så ont. De där två satt liksom ihop. Bästa vänner. 

Xenon vår nakenfis till katt här hemma är så ensam. Han bokstavligen skriker efter närhet och sällskap. Sällskap och bus han tidigare hade med Helix. Hade det inte varit för att han behöver en kompis, vår kattdam är inte så socialt klänging av sig så där får han inte mycket närhet, så hade jag inte tänkt tanken på ny katt, än. Även om vi för några veckor sen gick i tankarna att fyra katter ska vi nog ändå ha, det var nog dags ändå. Men nu blev det som det blev. Xenon behöver kompisar. Och om några veckor så flyttar två (ja det blev två) små yrväder till bröder hem till oss. Barn och Man fastnade för båda. Ja jag också givetvis. Men det tar emot. Känns inte alls så där roligt som det ska göra när man skaffar kattungar. Det ändrar sig nog när de flyttar hem. Och självklart kommer jag att älska dem lika mycket som våra andra katter. Men tomrummet efter Helix gör mig nog inte riktigt mottaglig just nu. När tar det slut. Först Hades och nu Helix. 

Ni vet. Sånt där man kan ha stört sig gärnet på förr. Jag saknar det så. Helix var fenomenal på att röja och festa loss på natten. Nu är det tyst. Man kan höra en knappnål. Han var specialist på att gömma alla mina hårsnoddar. De ligger nu kvar. Han låg alltid på skötbordet. Det är nu tomt. Att vira sig runt busken i krukan och dra in all jord. Busken är numer tom och krukan full med jord. 

Fan. 

Ett år skulle han fyllt igår. 15.08.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s