Att utstå något obehagligt stärker

Tåg.
Jag avskyr tåg av hela mitt hjärta.
Det finns inte mycket som får min puls att höjas och fejkmagsjukeillamåendet att smyga sig på mig utöver att just åka tåg.
Jag som rest fram och tillbaka från Irland frekvent och rest i mitt jobb, bytt flyg i främmande städer, transferbussar och allt annat.
Tåg gör mig darrig.

Men igår. Det gick inte undvika. Vår nyaste familjemedlem skulle hämtas hem och vi tänkte inte längre än att vi skickade mina uppgifter till kontraktet så det blev liksom jag som fick åka. Tåg.

IMG_1524.JPG
En busig herre vid namn Xenon. Han ser ut som en alien men han är en Devon Rex. Importerad från Danmark av en polsk uppfödare.

Så. Jag åkte alltså tåg själv. Jag överlevde denna gång också.

Lite likt nån skum bakgårdsbyteshandel så möttes vi upp på stationen i Göteborg. Vilt främmande människor. Första mötet som inte var bakom varsin skärm. Över en kaffe på O’Learys. Där avverkades alla papper, namnteckningar skrevs, pass i handen och sedan lämnades Xenon över och som vi längtat så efter honom i två veckor.
Allt var liksom över på 15 minuter. Jag hade tåg att passa och de färja.

Hem kom vi. Han är fantastiskt mysig denna lille herre. Tålamod med de äldre katterna verkar han ha och det är nog till hans fördel.

Idag har jag som resultat över att jag spände mig så igår haft molande huvudvärk och migränkänningar………

Men jag tog mig igenom pärsen. Kanske lite starkare.

Advertisements

8 thoughts on “Att utstå något obehagligt stärker

  1. Bra gjort, att du vågade möta din rädsa! 🙂 Jag förstår hur det känns! Jag har utvecklat total fobi mot flygplan. Aldrig gillat att flyga men på senare år har det blivit värre och värre och bara tanken att sätta mig på ett flygplan ger mig magknip. Man borde kanske satsa på terapi mot rädslan annars kommer jag aldrig att våga åka utomlands igen, jag som alltid älskat att resa!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s