Förväntad känsla.

Innan vi gifte oss så sa alla “ta tillvara på dagen” “njut” “once in a life time” “ni kommer vara så där nykära”……

Efter vi gift oss så säger alla “underbart med nygiftaskärfasen” “som nyförälskade igen” “som tonåringar” “njut”……

Hur är det då egentligen?

Vi diskuterade just det här, jag och min numera make. Vi kom väl fram till att antingen är vi konstiga eller så är vår kärlek så djupt rotad nu att den liksom håller ett jämnt flöde.
Om ni tänker er ett EKG. Som går upp och ner, upp och ner. Ibland jätte högt och ibland jätte lågt. Så är nog liksom vi ganska högt upp men jämnt liksom.

Det blev ingen total överväldigande känslostorm efter att vi liksom fått på papper att vi nu mer är gifta istället för sambo. Utan mer att vi bevisat för varandra att den kärlek vi har, den är jämn, trygg och där liksom.
Det var större att föda barn än att vi gifte oss, var vi ganska eniga om.

Kanske blev det inte en sån sprakande “rosa fluffig lyckostorm” för att det var så mycket annat att tänka på. Så mycket att hålla koll på. Så många att försöka hinna prata med, att alla skulle dra jämt och samtidigt försöka njuta av varandra som Herr & Fru…….

20140701-223728-81448021.jpg
Och visst, vi bråkar precis som alla andra, vi är sura, vi tjafsar och vi är oense. Precis som alla andra.

Men jag tror att det är det där lilla varje dag som gör det. Som gör att det är så bra. Att pussas varje dag. Att kramas varje dag. Att prata. Vi pratar. Om allt. Om inget. Ofta. Mindre ofta. Om viktigt. Om oviktigt. Det är respekt om inte annat, att man pratar och lyssnar, speciellt om man är oense, annars kan det ju gå åt pipsvängen. Vi är olika men också lika.

Vi gick nästan sådär fånigt och väntade, tills vi insåg att varför skulle det vara annorlunda nu mot innan. Det är ju liksom inte för en nytändning man gifter sig utan helt enkelt för att man älskar varandra.

Lyssna inte på vad andra förväntar sig att du ska känna. Känn vad du vill. Låt inte andra ramar styra dig utan bestäm själv. Det kan du med fördel applicera på precis vad som helst ❤️

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s