Antiinflammatoriska fördelar

20140512-065336.jpg

Att vara sjuk är ju inget kul.

LCHF. Artegen. Paleo.
Alla gemensamt glutenfri lågkolhydratskost med naturliga fetter.

Varför är det så att det är så otroligt många som upptäcker hälsofördelarna med den här kosten?

Inte bara “allmänna” sjukdomstillstånd som förkylningar utan bla diabetes typ 1 och 2, fibromyalgi, IBS, hypertyreos, hypotyreos, ledvärk, PCOS osv.

Varför lindras eller försvinner många autoimmuna och metabola sjukdomar när man äter en bland annat blodsockerstabiliseringskost, kan man ju undra. Varför får människor ett drägligare liv med en mer artegen föda? Här kan du läsa om Jasmines Diabetes typ 1 och Här kan du läsa om Birgitta Höglunds fibromyalgi (Här är originalinlägget från Birgittas gamla blogg.)
Tack för länken Birgitta och Här kan du läsa om hur Mats blev frisk av mat (som även hans grymma bok heter), bla diabetes typ 2, hjärt och kärlsjukdomar, värk m.m

Är det en slump att man mår så mycket bättre vid kostomläggning? Nej jag tror inte det. För mig är det logiskt.
Bland annat. Kolhydrater göder glukosproduktionen och skapar ett överflöd av glukos i vår kropp. Ett “lager” som vi inte kan utnyttja om vi inte exv springer ett maraton. Någonstans måste ju detta ta vägen, lagras och skapar obalanser och fett bla.
Gluten är xenobiotika (ett främmande ämne) som skapar obalanser, mag/tarm problem, signalstörningar och exv läcker det ut genom tarmen så skapas många sjukdomar och just gluten är problemet till MÅNGA hälsoproblem, men det vet ni redan, likaväl vad jag tycker om gluten (annars har ni arkivet att använda er av).
Jag skulle kunna rabbla upp massor här.

Äter du för hälsa, sjukdom?

Trots att det är märkbara skillnader på hälsostatus hos många vid övergång så är det ändå enligt Livsmedelsverket okej att äta skräp. Med skräp menar jag givetvis gluten, socker och lightprodukter.
Förstår de inte hur fort gluten bla påverkar blodsockret och insulinproduktionen (ej befintlig hos typ 1:or) och hur skadligt det är?

Jag kan tycka att finns möjligheten så är det väl bättre att äta sig till hälsa än att medicinera.

Advertisements

6 thoughts on “Antiinflammatoriska fördelar

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s