Må bra själsligt – projekt

Hälsa är inte bara insidan. Hälsa är inte bara utsidan.
En lagom balans mellan de båda. För att må bra.
Jag må stövla runt i mjukisbrallor, hår i knut och tanktop. Eller pyjamas.
Jag må (tyvärr inte så ofta längre) spatsera runt i pennkjol och kavaj.
Jag må försöka vara modemedveten. Eller ja. Det är helt fel ord. För så här års. 28 år gammal har jag landat i min stil. Jag kan tycka att vissa “modetrender” är snygga men inte min stil. Eller så hämtar jag lite inspiration från dem.

Jag tycker det är fruktansvärt skönt att ha hittat JAG.

20140225-161926.jpg
Jag ska inte sticka under stolen med att jag längtar tills jag kan plocka fram mina flipflops och bara dra en klänning över huvudet.

Lika mycket som jag är glad att ha hittat mitt “yttre jag” så är jag överlycklig över att ha hittat mitt “inre jag”.
Att känna att det är självklart för mig att äta på ett sätt, att jag inte känner att jag gör några uppoffringar och heller inte att det stressar mig.

Det är inte lätt. Absolut inte. Att landa i en kostomläggning. Det kan vara som ett tumult i kroppen att balansera hormoner, känslor, balanser, vitaminer osv. Det tar tid. Det måste få ta tid.

Du kommer svära, vara förbannad, arg och ledsen. Det blir så småningom lättare. Jag lovar. Du kommer lära känna dig själv på vägen. Du kommer känna lycka och glädje.

Nu har jag lagt så mycket energi på att försöka må mitt bästa jag trots en riktigt tuff sensommar/höst. Jag trodde att 2014 skulle erbjuda en fräsch start. Men när man minst anar det rivs saker upp.
Jag har svårt att smälta att min Morfar gått bort. Det var så mycket annat att fixa runt omkring att tiden fanns nog inte riktigt till där, att sörja. När jag kommit en bit på väg så verkar det alltid vara något som gör det svårt.

Men nästa vecka börjar mitt “Må bra själsligt-projekt” och jag må vara ytlig, men jag ska börja veckan med att fixa mitt hår. För det förtjänar jag. Bara sitta där i några timmar omhändertagen av någon annan.

Missförstå mig inte. Jag är otroligt lycklig och trivs där jag är just nu. Min familj och mina vänner skänker mig otroligt mycket glädje. Men sen. Sen finns det små moln av irritation och frustration som ibland tar över.

Det kallas livet.

20140225-164002.jpg
Sånt här gör mig hel.

One thought on “Må bra själsligt – projekt

  1. För att kunna ta hand om andra måste man ta hand om och pyssla om sig själv! Njut hos frissan och beställ sedan tid för massage och fotvård när du ändå är på g. Du förtjänar det! Kram på dig //L

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s