Mejerifritt/Nötfritt knäcke!

20140223-093543.jpg

Mitt ljuvliga knäcke i ny tappning.
Jag vill dra ner på nötter och sånt just nu, av den simpla anledning att jag kan inte sluta äta. Så nu har jag och barnen bakat en ny tappning av mitt knäcke. Helt mejerifritt och dessutom nötfritt. Så du som är känslig mot mandel (eller vill dra ner på nöt-kolhydraterna) kan absolut äta detta. Annars finns ju mitt ostknäcke eller mitt ostbröd.

0,5dl kokosmjöl (aman prana)
0,5dl pofiber
1msk fiberhusk
0,5 dl linfrön
1dl solrosfrön
0,5dl vita (eller svarta) skalade sesamfrön
40gr kokosfett
0,5 tsk salt
Flingsalt (om ni vill)
2,5dl vatten

Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Koka upp vattnet och smält kokosfett.
Blanda ner vattnet/kokosen och låt stå ca 10min. Bred ut på bakplåtspapper, kavla tunt, tips är att kavla på ett bakplåtspapper. Strö på flingsalt! In i ugnen i 60min på 150gr. Stäng av ugnen och låt stå kvar i ugnen och torka ca 1-2h. Färdigt!!!!

Så simpelt och så gott! Jag vet. Jag vet att det är ljuvligt, speciellt med smör och ost på. Barnen vittnar om hur gott det är. Mmm. Kanske. Kanske blir det en caprese (mozzarella/tomat) macka senare. Till hockeyn. För den måste man ju kolla på!

Vet du vad. När du köper “färdigmixar” till knäcke/pajdeg/pizzabotten/bröd osv så var uppmärksam på att det inte är vasslepulver i. Dels blir det inte mejerifritt (om det var din tanke) och dels är det inte bra att äta något som tas ur sin naturliga form för att bli ett pulver som du sedan blöter upp. Jag lovar.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s