Dyr reklam, billiga varor? Medvetenhet!

Ica, Ica, Ica….. Eller ja mer så alla livsmedelsaffärer…… Fler medvetna människor, mindre “skräpkonsumption”, mindre försäljning, lägre priser? Eller vad tror du?

20140110-081420.jpg
Tänk den dagen man får se en sån här skylt med bara “nyttiga” saker!

Jag tycker det är så skönt att folk blir mer och mer medvetna vad de stoppar i sig, de börjar bry sig om sin hälsa (igen). Eftersom jag jobbar som jag gör så hör jag sånt här dagligen.
Att fler och fler börjar förstå att kalori in, kalori ut inte stämmer och att bland annat stress och blodsockerkurvan bestämmer (kort förklarat) om du lagrar i fettvalken eller ej.

Att dra ner på kolhydrater och äta mer och mer åt det sätt vi var skapta. Här är också viktigt att förstå att alla kolhydrater är inte farliga ÄVEN om de inte ligger under 5/100gr. Vi åt varierat! Vi behöver äta varierat.

Och du som inte går ner i vikt trots “strikt” diet/metod eller vad annat det nu må vara, småäter du? Sockeräter du? Äter du varierat? Förstör du ditt system med shakes och 30dagars snabbkurer? Överäter du? Snålfettäter du?
Första, andra och kanske till och med tredje gången du kör en bantningskur (Viktväktarna, Cambridge, FitnessFighten osv) svarar kroppen relativt bra, den får en chock. Sen inser den att det är bäst att lagra så den inte svälter, så hur lite mat du än äter så lagrar den i fettvalken och du låter den inte fungera som den var skapt att fungera. Spelar ingen roll om du äter mycket mat med lite energi (lågfetthalt, lightprodukter, kvarg osv) eller flera mål mat om dagen. Det för vare sig till eller från, det enda du tillfredställer är din hjärna, du FÅR ju äta x-antal gånger om dagen.
Snabbt att gå ner i vikt? Ja visst, för vissa. Vissa gör det till en livsstil. Frossa, träna, diet, frossa, träna, diet.
Upp till var och en givetvis MEN vart är det hälsosamma i det?
Det är ju samma sak som jojobantning, kroppen vet vare sig in eller ut och gör du det?
Än sen vilken förebild blir vi till våra barn? Man kan ju tycka att vi borde lärt oss sånt här redan på 80-90-talet? Men icke.

Varför inte äta för en trygg kropp, en stabil kropp, ett bra psyke och i sin tur låta kroppen “återställa” sin vikt till “normal” (om du är över eller underviktig). Vi måste hjälpa den lite på traven och den största boven vi måste vinna mot, är inte livsmedel eller omgivning utan det är vår egen hjärna. Vi måste bli vän med den för att att kunna hantera med och motgångar, för motgångar kommer. Men är du redo och förberedd så kommer det gå galant ❤️

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s