Diabeteshästar?

20140107-145107.jpg

Alltså, helt jävla sanslöst! Varför kan vi inte bara ge dem vad de är skapta att äta? Som “hästtjej” så blir jag så sanslöst ledsen att vi ger dem saker de inte egentligen ska äta! En sak är hur vi tar hand om oss själva, det är ett val vi gör. Vilket gör det ännu viktigare att göra ett aktivt bra val för våra djur. Djur som inte kan välja själva utan äter vad de får. Varför ge dem kraftfoder där sockerarterna är otroligt höga? Varför ge dem det mest populära och sånt som kändisryttare får betalt att göra reklam för? Varför inte bara ge dem naturlig mat? Vad hände med det?

Antar att det handlar om okunskap till större delen. Barn som får ridlektioner, tycker det är kul, vips köps en ponny för skoj skull och härmed hamnar ansvaret på föräldrar som inte har kunskapen, tyvärr. Eller som tar åt sig helt fel kunskap och köper enklast möjliga färdiga kraftfoder i hopp om att de gör rätt?
För visst är det så att man påverkas att köpa sånt som elitryttare ger sina hästar och det är ju automatiskt bra, eller hur?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s