Att vara frisk

Att vara frisk är så mycket! Att må bra är så mycket! Så mycket mer än bara kilon på en våg! Balans mellan parasympatiska och sympatiska nervsystemet. Balans mellan omega3 och omega6. Känslor och stress. Omgivning. Sömn.

Vad många verkar tro här nu i förkylningstider är att äter man LCHF så blir man inte sjuk! Vad är det här? Det är ingen jädra mirakelmedicin vi äter. Det är bra mat för våra kroppar. Punkt. Du blir friskare, ja. Men är det för att din kropp nu mer jobbar som den ska eller för att du blint tror att kosten är ett mirakel?

Vi äter en balanserad artegen kost som naturligt höjer immunförsvaret till det normala och som innehåller en massa antioxidanter och en massa annat nyttigt för kroppen. Balanserar du dessutom upp obalansen mellan omega 3 och omega 6 så har du ett inflammatoriskt naturligt skydd i din kropp. MEN detta betyder inte att du inte kan bli sjuk. Självklart kan du bli sjuk!

Det florerar på väldigt många bloggar nu, ingen nämnd ingen glömd, att människor verkar förvånade att de blir förkylda och sjuka för de ÄTER JU LCHF OCH ÄR DÄRMED OÖVERVINLIGA!

Har du från början haft ett dåligt immunförsvar så är sannolikheten att du börjat reparera detta med din naturliga kost. DÄRFÖR upplever du att du är sjuk mer sällan. Ditt immunsystem börjar fungera igen så som det var tänkt från början. Du höjer alltså inte ditt immunförsvar till skyarna och är kärnfrisk resten av livet, du höjer det tillbaka till den normala nivån som den skulle vara på från början. Från låg till normal gör stor skillnad.

Fortsätt att äta din balanserade kost men ha sedan i åtanke att du är inte oövervinnerlig, ibland slinker små basilusker in i kroppen och du blir sjuk. Snuvig. Ont i halsen. Hosta. Feber.

Var inte naiv.

20131126-100449.jpg
Jag har ont i halsen idag. Beror det på att min kost inte är bra? Självklart inte, det beror på att jag stressat så mycket inför den här tentan. Vädret. Sömn. Basilusker.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s