Kolesterol

Visste du att det inte finns något som bevisar att kolesterol är farligt och därmed en bidragande faktor vid hjärt och kärlsjukdomar, utan att det är liksom bestämt så. Vad det är för idioter som bara bestämt så, det vet jag inte, ÄN!

Visst är det skrämmande att man bestämmer saker utan en enda faktagrund att stå på. Vi är skapta så att kroppen reglerar mängden kolesterol vi behöver individuellt.

Varför bråka med en kroppslig byggnadssten genom att äta Statiner? Statiner som dessutom inte fungerar på kvinnor, äldre eller wait for it….. Män i KANADA! Ja för det finns det forskning på! Hur sjukt?

Visste du att äldre med högre kolesterol lever längre?

Om du fick för dig (din läkare) att du behöver äta kolesterolsänkande mediciner (Statiner) skulle du då blint tro på läkaren och givetvis göra som du blev tillsagd utan att ifrågasätta?

När man tar bort eller sänker en grej i kroppen så skapas en slags dominoeffekt, mycket annat blir lidande. Kolesterol bland annat är byggnadssten i våra cellmembran, hjälper vår immunförsvar (LDL) och ser generellt till att vi fungerar som vi ska.

Människor som redan haft hjärt & kärlsjukdom, ja vad är oddsen, att du drabbas en gång till? Eller att du orsakar något annat av att äta medicin som ger dig brister i ditt system?

Ät naturlig mat med mättade fetter. Då får du snälla stora fluffiga LDL som du mår bra av. Äter du stora mängder av kolhydrater, socker, fruktos så kommer du ha små hårda ilskna LDL som då påverkar att din kropp oxiderar snabbare (rostar!) Ja även en människokropp kan rosta lika mycket som grannens Mazda…. Om man nu har en granne med en rostig Mazda… Haha!

Uppdatering: Det är Ancel Keys som “bestämde” att så skulle det vara och alla som försökt ändra på det har blivit nedtystade. Även läkemedelsföretagen har satt så lågt värde för att främja deras mediciner. Återkommer med länkar

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s