LCHF och jag

När jag började med LCHF så tyckte jag det var bökigt, inte att laga olika rätter mat hemma utan att hitta substitut till pasta, bröd och annat. Det ÄR svårt i början för de flesta! Skäms inte om du tycker det är bökigt, skäms heller inte för att det känns som om det BARA är du som står och lusläser var enda innehållsförteckning!

Det blir lättare och en dag kommer du vakna upp och inse hur lätt det är och du kommer ha vant dig av med tanken av “vad ska jag ha som substitut”, du kommer ha lärt dig vilka livsmedel som är bra, vilka som är okej då och då och vilka du ska undvika.

Oavsett om du äter för hälsa eller viktminskning så är det ALLTID i början man är som hungrigast på information! Man vill kunna allt, man vill veta allt och man vill testa allt. Mitt råd till dig, är att bara källkritisk, precis som jag skrev tidigare i veckan. Luta dig mot riktiga källor som Anna Hallén, Kostdoktorn, 56kilo eller Lchfklubben. Givetvis är instagram och taggen LCHF utmärkt MEN testa inte allt som är “nytt” då är vi ju där igen med sökandet av snabba fixar och det här med fettbombning, ja det är ett kapitel för sig. Jag kan säga så här: Låter det logiskt? Nej. Du kommer förstöra ditt mättnadssystem och det hoppas jag du förstår inte är bra alls.
Jag personligen förespråkar periodisk fasta (inte 5:2) och bojkottar fettbombning.

Se hur bra det gått för mig att undvika det! Det kommer det göra för dig också!

20131030-163928.jpg
Bild från igår.

Förhoppningsvis så vaknar något i dig, att du även äter för hälsa och inte bara viktminskning. DET kommer ge dig långvariga bestående resultat!

All kärlek,
Mickan

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s