Däggdjur

Nu är klockan 02.40 (egentligen 03.40) jag har precis kommit hem från jobbet, landade i soffan och dog lite… Min rygg och mina fötter har fått veta att de lever sen Restaurangen öppnade, härligt, tur att jag tränat rätt bra innan 😉 kanske inte smartast av mig att alltid välja att jobba på nerevåningen men jag ser det som lite extra motion att springa i trappan x-antal hundra gånger för att kompensera utebliven gymtid.

När jag stod ute och filosoferade medan jag staplade tomma ölfat tidigare ikväll så slog tanken mig…. Finns det några andra däggdjur som samlas i grupp och underhåller sig med berusning (i vårt fall öl, sprit, vin)? Alltså, att så många däggdjur samlas på ett och samma ställe i en trång miljö för att socialisera sig genom en slags berusning…. Apor socialiserad sig i grupp men inte på detta sätt….

Samma där med artegen föda, människan är det enda däggdjur (vad jag kan komma på) som uppfinner mat att äta utöver vad vi var skapta till? Att vi en gång i tiden uppfann viss mat för att klara hungersnöd, ja det kanske jag kan köpa MEN förstår du vad jag menar, vi ser inga lemurer eller apor heller för den delen uppfinna mat eller kombinera mat till annan mat…. Vi maler säd till mjöl, blandar mjöl med vatten och jäst och annat och så voilà har vi skapat oss något “nytt”… Ser vi några andra intelligenta däggdjur göra så här?

20131027-025045.jpg

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s