Skapar vi oss brister?

Vad hade jag velat veta när jag började med LCHF? Vad hade jag generellt behövt veta om vår kropp?
20131011-091457.jpg

Det finns så mycket som man borde veta men som man inte kan veta. All näringsfysiologi handlar om hur kroppen är uppbyggd, oavsett kost!

Gluten tillexempel är ett främmande ämnes för kroppen, det är först nu på senare tid jag förstått HUR skadligt det faktiskt är och det här menar jag på är inte bara för att jag äter LCHF utan detta är generellt för allas kost och allas kroppar.

I början så trodde jag blankt att det var bra för kroppen att nolla kolhydrater, för det var ju utan kolhydrater som man brände mest fett. Det är inte sant!
LOW står för lågt och inte NOLL!
När man nollar en längre tid eller håller sig under 20gr kh om dagen så tar man av bl.a. muskelglykogen. Eftersom hjärnan behöver 20gr glukos om dagen för att fungera. 20gr glukos får man i sig av att äta kolhydrater. BRA KOLHYDRATER!!!
Äter man mindre än detta så är vår kropp så fiffigt uppbyggt att den skapar glukos av annat i kroppen och den tar av bland annat då muskelglykogen, vilket inte är bra för oss som tränar mycket och speciellt inte för de som vill bygga muskler.
Idealt för någon som tränar hårt, ät runt 20-40gr bra kolhydrater om dagen, så bibehåller du dina muskler, lägger du till periodisk fasta (8/16 eller 10/14) så gör du kroppen en tjänst!

Vi får inte bli så kolhydratsrädda att vi skapar brister! Släng dessutom dina jädrans multivitamintabletter och känn efter VAD det är du saknar. C-vitamin. D-vitamin. Selen. Zink. Magnesium. Omega 3.
C-vitamin, Selen och Omega 3 är de viktigaste. D-vitamin tar du som äter LCHF upp lättare i kroppen naturligt jämfört med någon som inte äter en standard fettbaserad kost. D-vitamin är en fettlöslig vitamin.

Det otäcka med fettfasta är att man tar bort alla viktiga vitaminer och mineraler som kroppen måste ha för att fungera. Vi skapar brister vi inte vill ha. DETTA kommer göda alla anti-LCHF-are eftersom fler och fler av oss fettfastar och blir sedan sjuka.
Du skapar en obalans och du plockar av fel ställen i kroppen. Ställen som behöver behålla sina ämnen, du skadar dina tillväxthormoner bl.a.

Advertisements

6 thoughts on “Skapar vi oss brister?

  1. Pingback: Skapar vi oss brister? (Ur arkivet) | Kost & Logik för en kroppslig balans

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s