Fett intressant

Det råder ju en väldigt stor trend här på nätet just nu, att ju mer fett du äter ju mer går du ner i vikt och ju smalare blir du, din ämnesomsättning ökar!

NEJ!
Fettbomba bidrar endast till att du förstör ditt mättnadssystem, att du försakar en massa näringsämnen och skapar dig brister som du inte hade haft vid en varierad kost.

Samma sak om vi (speciellt kvinnor) går ner på en alldeles för låg fettprocent, i klass med den som en man ligger på ca 10-15% så rubbar vi hela vårt hormonsystem, vilket givetvis INTE är bra, mens uteblir (jaaahoooo jublar du kanske för det är ju en pain in the ass) MEN det är ju alltså inget positivt någonstans. Detta kan leda till att äggstockar skrumpnar, du blir infertil och du har rubbat hela din kroppsbalans.
Samma rubbning kan uppstå om du tar p-spruta eller har p-stav! Så tjejjer/kvinnor håll er till p-piller/mini-piller, det är inte kopplat till infertilitet och hormonrubbningar på samma sätt som p-stav och p-spruta.

Så….. Vad jag vill säga med det här är att sköt om dig själv på bästa sätt, plåga inte kroppen genom att skynda och stressa en viktminskning, din tid kommer, jag lovar! Det tar tid, det är jobbigt, förbannat jobbigt stundtals och mitt i allt detta slit så ska vi samtidigt må bra, mår vi inte bra så funkar inte kroppen! ❤️

Och om du som läser är en Man, ja då tycker jag bums att du informerar din närmsta kvinna om de negativa effekterna av p-stav och p-spruta. För en så småningom hormonrubbad kvinna är ingen rolig kvinna, haha!

Läs gärna boken Kaos i kvinnohjärnan av Mia Lundin

Advertisements

4 thoughts on “Fett intressant

 1. Vad bra att fler än jag tjatar på om detta! det är en sån otrolig hets på vissa sidor/grupper ang att äta så mycket fett om möjligt och så lite kolhydrater som möjligt för maximal förbränning och viktnedgång.
  Nya lchf:are missar helt poängen med kosten och de som valt lchf för att SNABBT gå ner i vikt sitter hemma och dricker mugg efter mugg med magic bullet coffee (eller vad det nu heter) 😦 så BRA att fler lyfter fram att tålamod är bättre än att förstöra systemet! 🙂
  kram

 2. Tycker det är synd att du drar in preventivmedel i den här disskusionen. Du skrämmer upp tjejer/kvinnnor i onödan. Håll dig till det du verkar bra på, LCHF och träning. Att ha en p-stav eller p-spruta gör inte att äggstockar skrumpnar….. Det hämmar ägglossningen och gör att man inte kan bli gravid men ej något annat. P-spruta har vissa andra nackdelar men fungerar bra för många. Vissa kan få biverkningar av sina preventivmedel men det gäller också p-piller och mini piller. Det är därför viktigt att man tillsammans med barnmorska provar sig fram till vilket preventivmedel som fungerar bäst.

  • En hämmad ägglossning av p-stav och p-spruta påverkar hormonerna mer än vad piller gör och därför finns risken.
   Men detta är ju ingen ny information. Den här informationen och varningen får ju alla tjejer/kvinnor redan när de pratar preventivmedel med sin sköterska.
   Synd att du ser det så att jag skrämmer upp i onödan, jag ser det som så att jag informerar om för och nackdelar.
   Sen utefter det ska man ju självklart ta det beslut som passar den egna individen bäst. Kram

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s