Blomkål – hur?

Hur kokar man blomkål på bästa sätt?!

Ja för vi alla vet ju att ju mer vatten vi kokar våra grönsaker i, ju mindre näringsämnen finns det kvar.

20131006-223352.jpg
Min kloka fina gamla mormor Svea visade mig en gång att man kokar ju hela blomkålen (eller broccolin). Du skär bort lite av roten, lägg den i kastrull med 2-3cm vatten, en nypa salt och så låter du det koka med luftat lock i 20-30 minuter. Det vattnet som blir kvar, använd det till vätska i moset eller som bas i en sås.
Vi förlorar självklart en del näring vid kokning men på detta sätt så behåller du det mesta möjliga.

20131006-223927.jpg

Advertisements

2 thoughts on “Blomkål – hur?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s