Tomat & Basilikasås

20130704-074438.jpg

I söndags på jobbet svängde jag ihop en jättegod italienispirerad sås, som jag serverade med bara kyckling (till mig själv) men resten åt med pasta & kyckling.

Kostologik’s Tomat & Basilikasås med kyckling.

Ett knippe färsk basilika
1 rödlök
1 tomat
2 klyftor vitlök
2dl grädde
1-2dl crème fraiche (eller Smetana)
Piripirisås eller en liten sked sambal oelek
3 msk tomatpuré
4 msk chilisås (ICAs ekologiska är ett bra alternativ om du inte gör egen)
Salt
Peppar
Mozzarella
Parmesanost
Smör att fräsa i.
Kycklingfilé

Bryn kycklingen och in i ugnen ca 12-15min 200gr

Hacka basilika, lök, vitlök och tomat. Fräs i smör. Häll över tomatpuré och chilisås, fräs lite till.
På med grädde och crème fraiche, koka upp. Smaka av med piripiri, salt och peppar.
Smula ner mozzarellan och låt sjuda några minuter.
Ta ut kycklingen, skiva upp den, lägg upp på tallrik, över med såsen, toppa med parmesan och ett basilikablad. Servera med sallad.

Mums!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s