Självförtroendet….

20130703-162450.jpg

Du har världens bästa självförtroende eller hur?!

Nä, tänkte väl det…. Tyvärr så har vi inte alltid det bästa självförtroendet vi förtjänar! Vi tror helt enkelt inte på oss själva!

Ändra nu det…. Du har ändrat din kost, din kropp håller på att ändras, släng även “ditt tjocka jag” i soporna tillsammans med pasta, mjöl och bröd!

För visst är det så….. Att är man stor, tjock, knubbig, fet eller vad man nu kan tänkas kalla sig själv så kompenserar man liksom omedvetet med att vara den där snälla, hjälpsamma och trevliga människan som alltid vill alla väl och ALLTID är Schweiz!!!

Mellan dig och mig, jag skulle vilja täppa till flera på truten ja…. Men man gör det inte för att man är för snäll! En del skulle dessutom må bra av att få sig en avhyvling! Tror du inte det? Men istället lutar jag mig tillbaka och tänker njae det är inte värt det, för jag är snäll, beskedlig och Schweiz!!
Känner du igen dig?!
Nu skulle jag ju bokstavligen inte täppa till någon på truten, det är jag faktiskt (nu på äldre dagar) alldeles för snäll för, men jag skulle nog vilja sätta ner min fot lite oftare! Jag vill bli än mer säker i min mammaroll, det är faktiskt så att det bara är jag och barnens pappa som bestämmer, ingen annan! Åsikter är välkomna, men passar de inte oss, tack och hej, acceptera det! Samma med hur jag tränar, just det HUR JAG TRÄNAR, inte någon annan… Eller HUR JAG ÄTER, jag äter ju bara åt mig själv….! Ja listan skulle kunna bli lång!

Varför säger jag inte ifrån med eller sätter ner min fot oftare? Jag vet faktiskt inte! För mitt självförtroende är det inget större fel på, inte heller mina åsikter, jag har flera stycken….. Jag kompenserar kanske min missnöjdhet över min kropp genom att backa tillbaka och finna mig i att vara neutral…. Just det att man i vissa lägen känner sig oerfaren eller osäker…

Ska vi göra så att vi istället försöker vara den vi vill vara framöver?! För som jag sa tidigare, du har redan gjort det svåraste! Du har bytt kost, din kropp förändras och det gör faktiskt även du, min vän! Du förtjänar det bästa!

Advertisements

4 thoughts on “Självförtroendet….

 1. Nja… jag har nog varit/är rätt besvärlig som tjockis oxå. Men m åldern kommer klokheten. Jag väljer vad jag bitchar om idag. 😉 Där saknar jag inte självförtroende. Fysiskt däremot? De är nåt HELT annat.

  Kram!

  • Ja jag tror man med åldern väljer mer försiktigt vad man “bitchar” om, vissa grejer är inte värt att lägga energi på. Nej Gud nej fysiskt är en helt annan sak, något jag aldrig kommer förstå att folk tar till. Kram

 2. Jag har sååå mycket bättre självförtroende idag jämfört med vad jag har haft. Det har med viktnedgången att göra och att jag lever ett bättre liv idag. Och jag klappar mig själv på axeln trots jantelagen!

  Kram på dig!

  • Jag klappar dig på axeln jag också! Det är ju jätte bra att du fått mer självförtroende, säkert mer säker i dig själv också. Tänk att något så “simpelt” som vikt ska hämma oss.
   Kram

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s