Krämig Laxsoppa med basilika & Vitlök

Kostologik’s Krämiga Laxsoppa med basilika & vitlök
Ca 4pers (den blir riktigt mättande)

4st laxbitar á ca 125gr styck
In i ugnen, om tinade kör dem i ca 8-10min på 200gr. Om fryst ca 15-16minuter.
Börja med detta!

5 dl grädde 40%
2 dl Smetana 42%
0,5 dl vitt vin, helst fruktigt
4 msk fryst basilika
Salt
Vitpeppar
Lite muskotnöt
3 klyftor vitlök, pressa!
Saft från 1/2 citron
1 tsk stevia (sist) ta lite åt gången och smaka dig fram.

Koka upp all grädde och Smetana, låt det reducera lite innan du häller på vinet och resten av ingredienserna. Smaka av och ta ur laxen ur ugnen, plocka isär den och lägg i soppan, koka upp och servera. Garnera med färsk basilika och tomat ät med mitt kesobröd eller mitt knäcke.

20130628-162056.jpg

Jag har varit i mathimlen och tillbaka idag! ❤

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s