Att vara smal!

Det där med att vara smal…….. Vart kommer det ifrån?

Jag ska inte ljuga! Jag vill vara smal! Men varför klassas smal genast som något snyggt? Vi har alla ideal och smal verkar bestå som något som är att eftersträva för då är man snygg?!

Jag vill bli smal och ska inte hymla om det, jag är på god väg. Jag vill bli smal av flera anledningar. För det första vill jag känna mig snygg och det gör jag när jag är smal och kan ha kläder som smickrar mig, kläder som får mig att känns mig fin och FÖR MIG är det en mindre storlek kläder än L, XL, XXL osv.
Jag vill även bli smal för min hälsa, där kommer även min träning in, för ja, det är ju inte alltid direkt det roligaste jag vet…. Men jag gör det som en investering i mig själv, en investering i mig som mamma!
Sen är det väl klart att man även vill att andra ska tycka att man är snygg, ett riktigt bombnedslag?!
Vi är alla fåfänga! Det går inte sticka under stolen med det, vi ALLA söker bekräftelse hos andra, medvetet som omedvetet och vissa mer än andra!

Men VAD är nu smal?! Smal är inte nödvändigtvis snyggt, ja man kan vara alldeles för smal! Smal för mig som är ca 160cm lång att jag kan ha storlek S i överdelar och runt 27 i jeans, kanske? Det är svårt att säga vad smal är, någon som är betydligt längre och har en helt annan kroppsform än mig kanske inte alls kan ha “mina” ideal storlekar men ändå klassas som smal! Hur vi nu klassar folk som smala?! BMI?! Är det vad vi går efter??? Eller bara vad som står på vågen?!

Jag kan tycka att en av de vackraste kvinnor som lever idag är Sarah Dawn Finer, hon är så gudomligt snygg att jag nästan blir våt i trosan!!! Hon är inte pinnsmal och inte heller fet, jag tycker hon är en fin förebild på hur en sexigt snygg kvinna med kurvor borde bära, hålla sig och klä sig!

Sen vad du tycker är smal är kanske inte alls samma som jag eller någon annan för den delen tycker…. Utan skapa dina egna åsikter och sparka bort det där med “modellsmal” ur skallen för hur många av oss är lyckligt lottade med gigantiskt långa spiror, perfekt kupade bröst, platt mage och storlek 0?!

Näää, precis inte så många av oss!
Det är tur att vi är olika, för hur jädrans kul vore det om vi alla såg likadana ut, stöpta i en och samma form?

Så nu ska du få en hemläxa av mig, tänk efter varför du viktminskar, vad är anledningen? Skriv gärna ner det på papper! Vad är smal för dig och varför?

Kanske du helt enkelt vill trivas i din kropp och det tycker jag att du gör rätt i, för det är det viktigaste ATT DU TRIVS med hur du ser ut och din hälsa!

LCHF har blivit en jätteräddning för många överviktiga, kvinnor som män! Människor som ärligt inte sett någon annan utväg än att ge upp har fått nytändning och kraft att leva på grund av LCHF.

Är inte det helt jävla underbart så säg!!!

Jag tror på dig, du klarar mer än du tror och för din egen skull, ta hand om dig och fundera på varför du viktminskar! Är det för dig själv, din hälsa, att vara åtråvärd eller något annat?

All kärlek,
Mickan

Advertisements

11 thoughts on “Att vara smal!

 1. Att vara överviktigt är dessutom så tungt. Man blir trött, slut och sur. Det är jobbigt att röra sig och högklackade skor är inte att tänka på : ) Helst inte skor med knytning heller. Nä bort med eländet!

  • Jaaaa men eller hur! Det är ju andras tid de slösar på! Jag har ofta bara en timme, Max en och en halv på mig eftersom vi byts av hemma pga barnen och då blir man riktigt irriterad om msn inte hinner träna färdigt pga någon annan som sölar

 2. Hej 🙂
  fantastiskt skrivet! Vill jag börja och skriva 🙂 jag vill gå ner och gärna bli “smal” som jag trivs med, är 1.62 jag med och drömmen vora S uppe och runt 27 på byxor. Men framförallt att jag vill visa mina små tjejer även min son att man kan leva hälsosamt men ändå äta gott och du behöver inte banta. Att dom inte ska få en konstig inställning till mat som jag har/haft.
  kramizz madde

 3. Hej, bra skrivet!
  Jag är en 16 årig tjej och jag är cirka 169 lång och väger under 50 kilo, jag föddes smal. Jag är extremt smal och jag mår grymt dåligt av det. Det är precis som du säger! Att det är Tur att alla tycker olika, jag tycker själv att jag är alldeles för smal men jag har jätte svårt att gå upp i vikt. Mitt utseende är någonting som jag mår dåligt över. Vissa tjejer vill bli smalare för att dom tror att det är det killarna söker efter, och vissa som till exempel jag vill bli tjockare. Alla killar tycker ju olika och vill ha olika, och det är så himla bra! Det är nog mest vi tjejer som håller på att tjaffsa om att gå ner i vikt och sådantdär. Men det är så bra att alla killar gillar olika former och utseenden! Tyckte iallafall att det var bra skriver det du skrev! Du hade också kunna nämna att det faktiskt finns tjejer som är smala och mår dåligt över det, kram 🙂

  • Hej gumman, tack så jätte mycket för att du tar upp “andra” sidan av att vara smal. Tyvärr har det knappt slagit mig en tanke eftersom jag är så inne i min “viktminskningsbubbla” men nu har jag tänkt efter lite och precis som du skriver så är det minst lika viktigt för någon att gå upp i vikt så som det är för någon annan att gå ner. Nu hoppas jag att de flesta tjejer/kvinnor inte gör vare sig det ena eller det andra för en killes skull utan faktiskt gör det för sin egen skull 🙂 älskar man inte sig själv kan man inte älska andra. Är det något du skulle vilja läsa om här? Massa Kramar

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s