Immunförsvaret

God Morgon snygging,

Många av oss som äter LCHF har kanske märkt att vi blir sjuka mer sällan?

Fungerar ditt immunförsvar optimalt?
Om det gör det så ska det vara relativt lätt för kroppen att avlägsna virus utan att man blir sjuk.
Men om du har ett immunsystem som är nedsatt så är det å andra sidan lätt för virus att bosätta sig i din kropp. Det blir som en trevlig liten stad full av virus i din kropp och de vill inte flytta.

Du förstår kanske redan nu att orsaken till att du blir drabbad av en förkylning eller influensa alltså beror på att ditt immunförsvar är nedsatt och inte enbart för att du exponeras för virus och bakterier.

Jag tänker inte babbla på allt för mycket om varför men jag tänker nu rada upp några livsstilsfaktorer som kan påverka ditt immunförsvar negativt, var för sig eller tillsammans.

För högt sockerintag speciellt fruktos som skapar en dysbios. Vilket betyder att det skapas en obalans i din tarmflora. Socker/glukos i alla former blir som mat till dåliga bakterier, jäst och svampar och det här kan resultera i att det blir lättare för dem att gro och du blir sjuk. 80% av ditt immunsystem utgörs av mag och tarmkanaler.

Vitamin D-brist är ganska vanligt hos oss uppe i Norden. Det är inte säkert det alltid hjälper att vistas ute i naturen, solen, dagsljuset utan vi kan behöva tillskott i form av D-vitamin.

Sömnbrist många av oss behöver fler timmar på dygnet och det här med att sova ordentligt är ganska uttjatat, MEN vi behöver sova för att låta kroppen vila och ladda om. Det räcker med två dagars sömnbrist för att ge dig ett HBA1C värde som är farligt nära en diabetikers…

Motionsbrist hinner man inte träna eller tycker man det är urbota tråkigt så satsa då på vardagsmotion, ta trappan istället för hissen, promenera till affären istället för bil osv. Det sägs lite här och var att du kan lätt förbättra dina cellers insulinskänslighet med endast 3 min intensiv träning, vilket har visat sig ge en 25% ökning i cellernas förmåga att reagera på insulin. Jag har inte hittat någon konkret fakta på detta så jag är inte säker.

Varierad och bra kost ät dina grönsaker, vi vet alla hur det tjatades när vi var små, eller? Grönsaker och inälvsmat ger dig tex zink, magnesium, selen, krom, kalcium, vanadium m.m
Även annat kött/protein och mejerier ger dig bra vitaminer och mineraler.

Så…. Äter du bra mat utan tillsatser och glukos/sockerarter, sover ordentligt, känner dig lugn och harmonisk i kropp och själ, spenderar tid i solen och tar trappan istället för hissen så hjälper du ditt eget immunförsvar att må bättre och om det mår bättre så mår du bättre! Det låter väl inte så svårt?

All kärlek,
Mickan

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s