Nässelsoppa

20130610-155909.jpg

Ta tillvara på naturen! Här kommer ett supergott recept på Nässelsoppa! Plocka med handskar, små skott bränns inte så farligt men det kliar!!

Kostologik’s mumsiga Nässelsoppa
3-4 pers

2 liter nässelskott, de små späda
salt
1 grönsaksbuljongtärning utan glutamat, finns på shoppen här på Lchfklubben
0,5 dl hackad gräslök
0,5 dl hackad charlottenlök
3 dl vispgrädde
6-7 dl spad från nässelkokningen
50 g smör
3 msk philadelphiaost eller 3 msk crème fraiche
Chili flakes
salt
muskotnöt
Vitpeppar
Ägg

Lägg nässlorna i blöt i kallt vatten, låt dem rinna av i ett durkslag.

Koka upp rikligt med vatten. Salta och lägg sen i nässlorna. Koka i 10-15 minuter. Låt nässlorna rinna av igen, släng inte att spadet (!!) låt dem svalna lite och hacka dem.

Koka upp 6-7 dl spad och 3 dl vispgrädde. Vänd ner dina hackade nässlor. I med buljongtärning. Låt småputtra i några minuter.

Tillsätt smör och philadelphiaost/crème fraiche. Låt smälta och rör runt. Smaka av med kryddor.

Servera med kokta ägg, kanske en kesomacka eller fröknäcke och garnera med hackad gräslök och en klick crème fraiche. Jag serverade med ägg, babytomater och mozzarella. Vill ni ha mejerifritt byter ni ut grädde mot kokosmjölk, ta då något mindre, ca 2-2,5 dl.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s