Brödbak!

Idag slängde jag ihop en sats med kesobröd.

Jag har hämtat inspiration hos Anna Haeggman och Åse på 56kilo

Twistat till receptet lite och det blev så gott!

Kostologik’s Kesobröd

125gr keso (det är en halv 250grams burk)
1msk bakpulver
1msk fiberhusk
3msk pofiber eller kruskakli (jag kör med pofiber)
1dl Aman Prana kokosmjöl
0,5dl linfrön
2,5msk smält kokosfett (kokosolja)
3ägg
Salt

Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Kör ägg och keso med stavmixer, jag tycker det är godast när man inte har kesokornen men det fungerar givetvis.
Smält kokosfett. Blanda ägg/keso med de torra ingredienserna och häll sedan på kokosfettet.

20130529-181703.jpg

20130529-181730.jpg

Bred ut på bakplåtspapper i en fyrkant ca 20×20 in i ugnen i 8-10 min på 200gr.

20130529-181820.jpg

Det här brödet är supergott som det är med smör och pålägg men även att rosta och göra varma mackor på!
Dela brödet i 8 delar, varje del blir ca 1,1gr kh och 93kcal, 8gram fett och 5 gram protein.

Toppen eller hur! Nu är beräkningarna ovan på dessa ingredienser. Du kan även ha i hackade nötter, vallmofrön, sesamfrön, solrosfrön ja variationen är oändlig! Ni kan även byta ut keson mot smaksatt om ni vill, då ändras ju givetvis kh intaget något.

20130529-182226.jpg

3 thoughts on “Brödbak!

    • Ja gör det! Tur det inte blir mer än 8 bitar haha! Nästan lika farligt som knäcket men med mycket mindre kh 🙂

  1. Pingback: Kesobröd på mandelmjöl | LCHF och träning för en kroppslig balans

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s